ősz

ősz

2014. szeptember 1.

Pezsgő fürdőbombák

Tulajdonképpen ezzel indult minden.

Tavaly ősszel az egyik női hírportálon belefutottam egy írásba, amelyben a szerző bemutatta, hogyan lehet - akár ajándék gyanánt is - pezsgő fürdőgolyókat készíteni gyorsan, olcsón és nem utolsó sorban természetes anyagokat felhasználva.
 Nagyon megtetszett az ötlet, így eldöntöttem, hogy karácsonyra készítek pár fürdőgolyót meglepetésként ajándékba. Akkora sikere lett, hogy azóta is folyamatosan gyártom, most már friss, saját termesztésű levendula virágával vagy körömvirág szirommal "ízesítve".

A fürdőgolyók készítésével foglalkozó cikkhez kapcsolódó fórumon találkoztam először a Szappantéka blogban található gyönyörű szappanokkal, amelyek hatására kezdett bennem szépen lassan érni a szappankészítés gondolata.

Az elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény pedig csodálatos: a mennyei illatokkal megbolondított, sheavajas ápoló fürdő valóban csodát tesz a bőrrel.

A pezsgő fürdőgolyókhoz (kb. 10 db) hozzávalók:

- 100 g. szódabikarbóna
- 50 g. porított citromsav
- 25 g. keményítő
- 30 g. shea vaj
- illóolajok (40-45 csepp)
- virágszirmok

A szódabikarbónát, a citromsavat és a keményítőt kimérve egy tálkába teszem, közben vízgőz felett a sheavajat felolvasztom. Az elkevert porokhoz hozzáöntöm a sheavajat, az illóolajakat és a virágszirmokat. A masszát jól összedolgozom, majd kis golyókat formázva, jól összetömörítve legyártom a fürdőbombákat. 
Szilikonformába is tehetjük, ügyelve arra, hogy a formába jól nyomkodjuk bele a a masszát. A kézzel formázott golyókat, illetve a szilikonformában készülteket is száraz, hűvös helyen szárítom. Ha szilikonformát használtunk, miután a fürdőbombák megszilárdultak, pár percre a mélyhütőbe rakva a formából szépen ki lehet nyomni a kész terméket.

Szokásosan kétféle illattal és virágszirommal készítettem eddig a golyókat. Az egyik illatkompozíció indiai citromfű és ylang-ylang keveréke, ehhez az illathoz körömvirágot adok a masszához, míg a levendula illathoz természetesen levendulavirág dukál.


Vagy egy szép, zárható üvegben, vagy celofánba, muszlin zsákba csomagolva kedves ajándék lehet, aminek szerintem mindenki örülni fog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése