ősz

ősz

2015. január 25.

Pöttyös szappan feketeszénnel

A feketeszén jótékony hatásairól már sokat olvastam, ideje volt kipróbálni és egy elegáns, fekete szappant készíteni, ünnepi-karácsonyi kivitelben. A fekete szén - az agyagokhoz hasonlóan - felületén megköti a méreganyagokat, ezért is alkalmazzák erős hamenés, vagy mérgezés esetén az orvosi faszén tablettát. Ez a tulajdonsága ugyanakkor alkalmassá teszi, hogy a bőrápolás során - különösen az arcon használva, de az egész testre is természetesen - előtérbe kerüljön.
Az aktív szén mélyen tisztítja az eltömődött bőrpólusokat, eltávolítja a szennyeződéseket és erősen méregtelenítő hatása miatt nagyon jó arctisztító, különösen mitesszeres, aknés, problémás-vegyes bőrre alkalmazzuk.
Ehhez a szappanhoz egy korábban elkészített szappanból még puha állapotában csináltam kis gömböket, amelyek díszítik a feketeszén szappan belsejét és a tetejére is jutott belőle. A valóban szép pettyes szappanhoz igazából nem ezek a kis golyók a megfelelőek: már kaphatóak - leginkább külföldön - olyan 3 dimenziós szappanformák, hengerek, amelyekben kiöntjük a fehér színű hengerszappanokat, majd azokat a feketeszénnel színezett szappantömbe fektetjük. 
Az egyik kedvenc fekete-fehér szappanom Soapqueen-től a "Queen of Hearts"szappan, amely nagyon mutatós és csodás valentinnapi ajándék is lehet akár. Ez a szappan nem csak külcsínben, de "beltartalomban" is sokatmondó. A feketeszén szappan receptje a következő: 100 g. kókuszolaj, 150 g. olíva olaj, 125 g. pálmazsír, 25 g. sheavaj, 45 g. szőlőmag olaj, 45 g. avokádó olaj, 10 g. méhviasz. A szappanmasszába
került még aktív (orvosi szén) porítva (cca. 1 evk), folyadékként 190 g. desztillált víz, 68 g. NaOH és a karácsonyi hangulat elnevezésű illatkompozícióból 5 ml. A szappan tetejét a korábban már megismert mica poros hullámtechnikával díszítettem, ettől kapott a fekete szappan bronzos csillogást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése