ősz

ősz

2014. március 7.

Kirándulás a kenceficék világában:)

Alapanyagok után kutatva bukkantam az Elemental cég honlapjára. A társaság természetes alapú kozmetikai összetevőket, alapanyagokat árul a növényi olajoktól és az illóolajoktól kezdve a kozmetikai összetevők széles tárházán át a tárolóedények és eszközök sokaságáig. A weboldalon rengeteg hasznos tudnivalóval és igazán remek receptekkel segítik a kezdő, de annál lelkesebb krémkészítőket. Igazán színvonalas a cég kínálata és csábító a profi hozzáállás, illetve az elkészíthető kozmetikai termékek tálalása. Több receptet is kipróbáltam, az elkészítésük még teljesen kezdő krémkészítőként sem volt nehéz, és valamennyi hozzávaló megtalálható a honlapon található gazdag választékban.
Rozmaringos arctisztító vegyes vagy zsíros bőrre (cca. 150 ml): "A fázis": 19,5 ml kímélő mosóalap, 7,5 ml habosító tenzid, 30 ml rozmaring víz, 86 ml szénsavmentes ásványvíz, 4,5 ml glicerin, "B fázis": 23 csepp kubeba bors olaj, 32 csepp tejsav, 30 csepp cosgard.
Elkészítés: Az "A fázis" összetevőit egy tálba összekeverjük egyenként, majd a "B fázis" összetevőit egyenként hozzáadjuk. Az így elkészült arctisztítót egy habosító pumpával ellátott foamer flakonba töltjük. 

 Mattító emulzió vegyes és zsíros bőrre: (cca. 50 ml): "A fázis": 6,5 ml makadámia olaj, 5 ml Alfa emulgeáló, "B fázis": 15 ml hamamelis víz, 11,6 ml szénsavmentes ásványvíz, 0,3 g. xantángumi, "C fázis": 7,5 ml szénsavmentes ásványvíz, 0,5 g. allantoin, 3 g. rizspor, "D fázis": 12 csepp kubeba illóolaj, 10 csepp cosgard tartósító.
Elkészítés: Az "A fázis" és a "C fázis" összetevőit összekeverjük egy-egy tálkában. A "B fázis" összetevőiből a vizeket összekeverjük, majd fokozatosan - eloszlásig - keverve beleadagoljuk a xantángumit.
Hagyjuk pár percet állni, amíg bezselésedik. Ezután a "B fázist" összekeverjük az "C fázissal", majd a keletkezett masszát - mixerrel (kis adagnál tejhabosítóval) - keverve fokozatosan az "A fázishoz" adagoljuk, és 2-3 percig (homogén anyag eléréséig) keverjük. Végül hozzáadjuk a "D fázis" hozzávalóit, az illóolajat és a tartósítószert. Áttöltjük flakonba és másnapig állni hagyjuk.


Gazdag testápoló krém, shea vajjal és citromfűvel (100 ml): "A fázis": 56 g. shea vaj, 16,8 g. kókuszolaj, "B fázis": 18,6 g. avokádó olaj, 23 csepp citromfű-,  22 csepp ylang-ylang illóolaj, 15 csepp E vitamin.
Elkészítés: Az "A fázis" összetevőit vízfürdő felett olvasszuk össze, majd tegyük hűtőszekrénybe 15-20 percre. Ezután adjuk hozzá a "B fázis" összetevőit, majd mixerrel, illetve a krém sűrűségétől függően kanállal keverjük fel alaposan habosodásig.
 
Korpásodás elleni oldat (50 ml): "A fázis": 1,2 ml oldószer illóolajok számára, 8 csepp geránium illóolaj, 8 csepp babér illóolaj, 5 csepp zsálya illóolaj, "B fázis": 45,3 ml szénsavmentes ásványvíz, 2,5 ml Marine-Z tisztító faggyúszabályozó hatóanyag, "C fázis": 10 csepp cosgard tartósítószer.
Elkészítés: Az "A fázis"-ból az oldószert kimérjük egy kis tálkába, majd ehhez hozzáadjuk a 3 különböző illóolajat. Keverjük össze őket. "B fázis" összetevőit keverjük össze, majd a "B fázist" átöntjük az "A fázisba", és 1-2 percig erőteljesen elkeverjük a kapott folyadékot. Végül hozzáadjuk a "C fázist", a cosgard tartósítót. A baktériumölő, gombaölő és gyulladáscsökkentő oldatot korpásodásra, zsírosodásra hajlamos hajra használjuk, hajmosás után megtörölt hajas fejbőrbe masszírozva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése